Yksäripäivä 30.10.2014

Yksäripäivä 30.10.2014

Häntä ja Panta -hallilla treenailtiin. Ensin katsottiin missä vaiheessa ollaan Röllin kanssa sivulle menossa. Rölli on alkanut jo hienosti tarjoamaan sivulle menoa. Pyörähtää siis sivulle vasemmalla puolella. Vielä jää lopuksi seisomaan, mutta nyt otettiin istuminenkin mukaan. Ensin pyysin istumaan sivulle kierähtämisen jälkeen. Tämä kun alkoi sujumaan, odotettiin, että Rölli tarjoaa itse istumisen. Nyt sitten alan lisäämään vihjeen “sivu”. Koitan muistaa myös palkkion suunnan, eli annan palkan kuonon vasemmalla puolelle, jotta vahvistuu vieressä tiiviisti istuminen.

Toisena asiana käytiin seuraamisen käännöstä vasemmalle. Ensin dobotyynyn päällä vahvistettiin Röllin siirtymistä viereeni. Sitten seurautin Röllin dobotyynylle, jossa harjoiteltiin vasemmalle kääntyminen.

Tämän jälkeen kokeiltiin sama törpöllä eli törpön luona käännyin vasempaan. Itsellä on paljon mietittävää, kun käännös pitää tehdä tietyllä tavalla eli jalkojen asento pitäisi koittaa saada aina samalla tavalla, mikä olisi merkki koiralle käännöksestä.

Lopuksi jätettiin törppö pois. Kääntymisen Rölli hoksasi, ja sillä kohdin heti naksautin. En tehnyt vielä 90 asteen kulmaa vaan 45 astetta. Jännä, kun miten se koira tuommoisenkin hoksaa, että hienosti alkoi kääntymään mukanani 🙂

Yleistämisestä tuli hauska esimerkki, kun sattumalta siirryin hieman paikaltani taakse päin kesken harjoituksen (Rölli oli syömässä tällöin “vapaa” -luvan saatuaan pientä makupalaa). Rölli teki sivulle kiepahduksen kuitenkin edelliselle paikalle 🙂 ja Rölli katsoi hölmistyneenä, että mikä tässä mättää.

Hieno asia on, kuinka Rölli on oppinut tauon merkityksen. Joko makaa liinalla kuin lahna tai sitten lyhyemmällä tauolla odottaa maltillisesti harjoituksen jatkumista. Tämä ainakin yksäreissä. Yhteistreeneissä ei taida mennä näin hienosti rauhoittuminen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *