Viikon agilityt

Viikolla ei pihamaalla ehditty treenailemaan agilityesteiden kanssa. Keppien pujottelua mietiskelin, että olisiko 2×2 -systeemi hyvä, mutta enpä ole sen enempää asiaa pohdiskellut 🙂

Sunnuntain treeneissä teimme hyppy-hyppy-putki, jossa hypyt olivat vinossa suhteessa putkeen. Otimme myös hypyn takaakierron.

Keinua treenasimme seuraavaksi. Vielä ei itsekseen keinua paukauta alas, mutta ei kauas enää mene, kun mikään kouluttajan tekemä paukuttaminen ei hirvittänyt.

Keppien pujottelu oli sitten vuorossa. Saisi siinä töitä tehdä kun vain osaisi, miten edetä. Mutta otimme vain tuota 2×2 -menetelmää, kun en tiedä miten noita harjoittelisi.

Hyppy-rengas -treeniä. Kyllä käsivihje voittaa suullisen vihjeen, tämä taisi olla tutkittukin asia. Mutta jos antaa vihjeen ”rengas” niin ei mitään tapahdu. Otapa siihen käsivihje mukaan, niin johan koira hyppää renkaan. En tiedä, pitäisikö koiran mennä esteet ilman käsivihjettäkin ettei aina tartte olla katsomassa mihin se käsi osoittaa. 🙂 Muutenhan voisi huitoa radan menemään, jos ei koira suullista vihjettä kuuntele.

Lopuksi takaakiertoa. Ihan uusi asia oli tämä. Harjoittelimme hypyn kanssa.

Agility kyllä mietityttää, että miten tässä kaiken oikein tekisi. Yhtä huitomista tuo on ja juoksemista, että kyllähän pitäisi noita suullisiakin vihjeitä koiran oppia kuuntelemaan. Vai?

2 thoughts on “Viikon agilityt”

  1. Kiitos paljon 🙂 Täytyy tutustua. Nyt harjoiteltavat radat ovat aika selkeästi laitettuna sekä ohjaajalle että koiralle, joten sekaannuksia ei tule esteiden kesken vaan koira menee suoraviivaisesti esteeltä toiselle. Lähinnä tarvitsee vain vieressä juosta tai sitten huutaa esteitä perässä juosten, ja uskon ettei koira edes huutoa kuuntele vaan juoksee vain eteenpäin. Kun alamme harjoittelemaan monimutkaisempia ratoja, niin sitten alkaa varmasti ihmetyttämään lisää, että miten saa koiran ohjattua oikeille esteille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *