Vielä palkkauksesta

Vielä palkkauksesta

Mietin vielä tuota palkkausta. Kotona harjoitellessa palkkaan Rölliä pelkästään kuivamuonalla. Kotona ei tarvitse muuta motivointia kun ei ole häiriötekijöitäkään. Nälkähän se pitää koiralla tällöin olla.

Pienryhmätreeneissä palkkaan myöskin ruoalla tosin tällöin otan esiin herkummat makupalat. Kuivamuona ei tällöin taitaisi motivoida tarpeeksi kaikkien häiriötekijöiden ympärillä. Keitetyt lihat/sisäelimet ovat hyviä ja terveellisiä.

Kävelyillä käytän sekä kuivamuonaa että parempaa palkkaa tilanteiden mukaan. Pitäisi myöskin muistaa, että ympäristön tarjoamia vahvisteita voi käyttää palkkioina eli nami/lelupalkka jää tällöin pois. Koiraa lukemalla selviää mitä koiran kulloinkin tahtoo. Esimerkiksi tämän päiväisellä kaupunkilenkillä tuli useita ympäristön vahvisteita vastaan, jolloin pyysin ensin Rölliä viereen tai muuten rauhallisesti kävelemää sivullani, jolloin palkkasin tiheästi makupaloin, kun kuljimme  sekä lopuksi myös Röllin haluamalle hajun luokse menemisellä. Välissä myös sanoin jonkin toisen vihjeen ja hyvin kuulo pelasi. Annan siis namipalkan ympäristön vahvisteen lisäksi, varsinkin tuossa vieressä kävelyssä, jolloin vielä palkkaan tiheästi.

Näyttökuva 2014-11-06 kello 19.13.35

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *