Röllin treeni

Pitkästä aikaa käytiin Röllin kanssa pienryhmätreenissä. Meitä oli paikalla kuusi koirakkoa. Kaikki muut paitsi Rölli ovat metsästyskoiria. Ladylla on juoksut, niin jätettiin Ladyn treenikerta väliin.

Tosiaankin, kun olimme pitkästä aikaa treenaamassa, niin lähdin kotoa treenipaikalle hyvin varustautuneena. Puoli tuntia varasin kävelylle ennen treenien alkua. Kävin hallille laittamassa makuualustat valmiiksi. Otin todellakin useamman alustan mukaan.

Röllin kanssa kuljimme rauhallisesti halliin. Otin kontaktin, mutta annoin kyllä katsellakin muita paikalla olijoita, vaikka Rölli oli kyllä nähnyt muut koirat jo autossa ollessaan. Suunnistimme alustalle suoraan.

Rölli oli hieman hermostunut, mutta ei pahasti. Toisten aloittaessa vuoroaan, alustelin Rölliä valmiiksi. Ei hyödytä treenata, jos koira ei pysty vaan yritän saada Röllin mielentilan sopivaksi. Tähän käytin molempia makuualustoja. Kun se homma sujui, otin mukaan jo käsikosketusta sekä kontaktia. Leluakin jo kokeilin ja kappas vain, Röllihän alkoi jo leikkimään. Leikki on jo sen merkki, että alkaa kaveri olla rentoutunut.

Tästäpä sitten treenit alkoivat. Treenasimme ensin kontaktia lelupalkalle. Jatkoimme miettimällä miten saada Rölli paremmin innostumaan lelupalkasta ja Röllistähän tuli oikein vauhdikas leikkijä! Hyvät ideat kyllä kouluttajalla on! Teimme myös paikallaolotreeniä häiriöissä.

Tauoilla levähdimme sekä leikimme, otimme kontaktia, treenasimme makulautasten kanssa ja mitähän kaikkea. Tauoilla oli kuitenkin aikaa, sillä viisi koirakkoa käytiin aina läpi.

Olin todella tyytyväinen Röllin suoritukseen näin pitkän tauon jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *