Pyörähtäminen

Pyörähtäminen

Ajattelinpa, että voisin Röllille opettaa pyörähtämisen eli Rölli pyörähtää seisaallaan ympäri. En tiedä mihin tätä tarvin, mutta uusia temppuja on aina hauska opettaa. Siinä saa joko onnistumisen elämyksiä tai sitten huomaat, ettet ole häävi koiran kouluttaja.

Aloitin naksauttamalla, kun Rölli katsoi oikealle ja palkka. Tätä tehtiin jonkun aikaa. Tärkeintä Röllin kanssa on, että Rölli saa onnistumisia eli etenemme pienin askelin. Palkkaamisen suunnalla yritin myös Röllille havainnollistaa mihin suuntaan ollaan menossa.

Seuraavaksi palkkasin voimakkaampaa pään kääntöä oikealle, palkkaus liikkeen jatkamiseksi oikealle. Pian Rölli alkoikin liikkumaan pään käännön lisäksi oikealle, jolloin naksautin ja taas palkkaus liikkeen suuntaisesti.

Otin käsikosketuksen mukaan. Se on mielestäni hyvä, kun näin voi naksauttaa nopeasti liikkeen jatkuessa. Eli Rölli sai naksautuksen ja palkan useasti kääntyessään oikealle.

Siinäpä se sitten oli. Lisäsin “pyöri” vihjesanan, kun Rölli alkoi tarjoamaan pyörimistä. Ei tämä vielä vahva liike ole, mutta vahvistellaan hiljakseen. Hauska temppu kuitenkin. Jos vaikka alamme koiratanssia harrastamaan 🙂

Näyttökuva 2014-9-23 kello 18.50.06

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *