Pattern games

Varmaan vuosia sitten tilasin Leslie McDevittin Pattern games DVDn ja nyt katselin DVDtä uudestaan. Mulla on vakiona käytössä DVDllä löytyvä ping pong -peli ja tänään otin sitten käyttöön pari muutakin peliä aamupäivälenkillä. Oli kiva naksutella pitkästä aikaa ja koirat nappasivat heti ideasta kiinni, vaikka oltiin kaupungin vilinässä.

Pelit ovat yksinkertaisia, mutta helpottavat koiran elämää, esimerkiksi treenitilanteissa, kun tarvitaan koiran fokusointia omistajaan ärsykkeiden keskellä. Koiralla on tällöin väline, mihin turvautua. Koirat tietävät mitä tapahtuu seuraavaksi pelien myötä, jolloin koiran ei tarvitse hermoilla. Alustoilla on myös samanlaista ideaa, sillä jos hermostuttaa, niin alusta kertoo mitä koiran tulee tehdä, jolloin hermoilu jää pois. Mutta pidän että kontakti omistajaan parantuu pelien kautta, vaikka ei olisikaan kyse ärsykkeistä. Peleissä ei koiralta vaadita mitään vaan koira tekee itse oikeat valinnat.

LAT on myös esiteltynä DVDllä, mutta itse en sitä käytä. Jos joku haluaa ostaa tämän DVDn minulta, niin voi ottaa yhteyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *