Naapurikytät

Kävellessäni koirien kanssa talojen ohi, herättää omissa koirissa hermostuneisuutta pihalla haukkuvat koirat. Varsinkin, jos piha on aidattu tielle asti tai lähelle tietä, niin pihalla olevat koirat juoksevat aitaa pitkin meidän vierellä ja haukkuvat ja räyhäävät. Tästä ei ole iloa kellekään. Itsekin huokaisen, jos tällä kertaa ohimennessä piharäyskyt ovatkin poissa ja näin huokaisevat koiratkin.

Pihalla olevien räyhääjien reaktiivisuus lisääntyy. Sama jos koira jätetään ikkunaan katsomaan ohikulkijoita ja haukkumaan. Nämä ovat stressaavia tilanteita koirille. Ja jos koira on joka päivä työajan haukkumassa, niin stressitaso on jo hyvinkin korkea.

Koirahan saa haukkumisellaan ohikulkijan pois. Työ on tehty ja palkka saatu! Haukkuminen vahvistuu entisestään.

Vaikka aita olisi sellainen, joka estää näkemään mitä tiellä tapahtuu, niin koira saattaa alkaa haukkua tiellä kuuluville äänille. Tämäkin pitäisi estää.

Kesällä laitamme aidan takapihan ympärille. Olen jo miettinyt, että laitan näköesteen etteivät koirat näe tielle lainkaan. En halua reaktiivisuutta enkä stressiä pihallemme. Täytyy perehtyä miten tähän tilanteeseen koulutuksella parhaiten pääsisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *