Miltä koira näyttää

Koiran lukeminen on mielenkiintoista vaikkakin haastavaakin. Stressin merkit tulisi huomata ajoissa, joten omaa koiraa olisi hyvä oppia lukemaan.

Koiralla on monia tapoja näyttää stressiä sekä epämiellyttävää oloa ja kaikki koirat eivät näytä samalta ollessaan onnettomia. Vaihtelua on siis yksilötasolla, roduissa sekä huolestumisen tasoissa.

Vartalo – onko koirasi rentoutunut vai jäykkä. Onko liikunta sulavaa vai kulkeeko koira jäykin jaloin. Koirasi haistelee jotain ojentuen eteenpäin, mutta takajalat ovat pitkällä takana.

Häntä – ylhäällä vai alhaalla. Häntä ylhäällä voi olla merkki jännittyneisyydestä. Vai häntä koipien välissä, jolloin koira on huolestunut.

Korvat, silmät, suu – ilme kertoo paljon. Näkyvätkö silmän valkuaiset, jännittyneisyyttä silmien ympärillä, onko suu kiinni vai auki. Koiraa koskettelemalla voi myös tuntea jännittyneisyyden leuassa ja korvassa.

Makupalat, fokus, muutos käytöksessä – ottaako koira makupalan kädestä kuin hai vai rauhallisesti. Eikö makupalat kelpaa lainkaan. Onko koira erilainen tässä nykyisessä ympäristössä kuin kotona. Vilkuileeko koira paljon ympärilleen, jolloin fokus omistajaan katoaa.

Leikki – koira leikkii kotona mutta ei toisessa ympäristössä. Varsinkin kun leikitään ilman leluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *