Lukaisinpa itsehillinnästä

Barksilta löytyi mukava artikkeli itsehillinnästä. Kun koiraa jokin turhauttaa, niin sitten se on menoa 🙂 Koira pitäisi siis opettaa kestämään turhautumisia.

Miksi osa koirista kestää turhautumista paremmin kuin toinen, on osittain DNAssa ja myös tosiaan kouluttamisen tulosta. Parempi itsehillintä lisää koiran hyvinvointia. Esimerkiksi ongelmakäytökset eroahdistuksen yhteydessä ovat osaltaan turhautumista.

Mitkä asiat aiheuttavat koirallesi turhautumista. Esimerkiksi hihnalla estäminen saattaa aiheuttaa turhautumista, kun koira tahtoisi lähestyä jotain asiaa ja tutkia. Hyvä hihnakäytös estää turhautumista.  Listaamalla turhautumiset, voidaan ennakoida tilanteet ajoissa ja opettaa koiralla selviytymismekanismit. Jätä-vihje, istuminen kun tervehditään sekä luvan odottaminen lelun ottamiseen lisäävät itsehillintää. Lelut, joiden sisällä on herkkua, lisäävät myös itsehillintää, kun koiran täytyy urakoida herkut lelun sisältä pois. Loppu/riittää -vihje on myös hyvä opettaa koiralle, jolloin koira tietää, että nyt palkkiota ei ole tulossa eikä muutakaan puuhaa.

Koiran ei pidä aina saada mitä haluaa varsinkin jos koira ennakoi haluamaansa. Tällöin voidaan antaa toinen palkkio. Muistetaan kuitenkin koiran tarpeet.

Oravat aiheuttavat Röllille paljon turhautumista 🙂 Ilokseni olen huomannut, että jos näemme oravan tarpeeksi kaukaa, niin Rölli kääntyy oravasta pois, jonka palkkaan runsaasti, sillä mieluusti Rölli jatkaisi matkaa oravan luo. Jos vain pystymme, niin vältämme oravakohtaamisia 🙂 Harmittavasti vain oravat tipahtavat usein juuri kuonon edestä.

Ladylle turhautumista aiheuttaa juurikin hihnalla estäminen, kun pitäisi päästä äkkiä jonkin mielenkiintoisen hajuvanan perässä. Tässäkin täytyy vain harjoitella malttia ja ottaa vaikka etäisyyttä tuohon hajuvanaan.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *