LAT jälleen

LAT jälleen

Olen Röllin kanssa vielä LATia käyttänyt. Olen nyt huomannut, että LATin käyttö tarvitsee paljon yleistämistä, ainakin meidän tapauksessa. LATin harjoittelun aloitin kotona lelulla, sitten tutuilla ihmisillä. Tämän jälkeen siirryimme ulos.

Ulkona pitäisi LATia harjoittaa paljon lievemmillä ärsykkeillä, jotta koira todella ymmärtää LATin. LAThan on todella hyvä paimenkoirilla, jotta saadaan katse kääntymään omistajaan eikä ärsykkeeseen. Pahin ärsyke meillä on toinen koira, jos ei lasketa mukaan oravia, pupuja tai muita riistoja.

Olen nyt onnistuneesti saanut pään kääntöä lievistä häiriöistä kuten kävelijät, pyöräilijät tms. Nämähän ovat täällä maalla ihmeellisiä, kun täällä ei yleensä juuri kukaan tule kävelyllä vastaan. Nämä ovat siis oivia harjoittelukappaleita koiraohituksia varten. Näitä vain pitäisi harjoituttaa paljon erilaisissa paikoissa.

Olen nyt kuitenkin iloisesti yllättynyt, että olen LATn saanut jotenkin sisäistettyä ja onnistumisia on alkanut tulla. Kouluttajan kanssa tämä olisi varmasti nopeampaa edistymistä, mutta kun ei ole kouluttajaa saatavilla, niin täytyy itse koittaa järkeillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *