Kurssilla

Sattui silmään HundSpalla järjestettävä kurssi remmirähjille ja aroille koirille. Ilmoittauduin heti mukaan Röllin kanssa, sillä kurssin esittely vaikutti hyvältä :

Tehokurssi kaikille kenellä on ongelmia toisten koirien kohtaamisessa tai ihmisten kohtaamisessa, koirat jotka ratkaisevat tilanteet rähjäämällä tai pakenemalla. 
Harjoitellaan myös vieraan ihmisen kohtaamista ja opetellaan uusia käyttäytymismalleja ongelma tilanteisiin. Käytössä mm. BAT 2.0 menetelmä. 
Aktiivikoirat ja ylivilkkaat koirat myös tervetulleita, harjoitellaan rauhoittumista toisten koirien läsnä ollessa ja opetellaan suuntaamaan energia oikeaan suuntaan.
Tilanteet järjestetään niin, että kaikilla koirilla on hyvä olla, näin ollen rähjäämistilanteita ei pääse syntymään vaan kaikki pystyy keskittymään tehtäviin.
Harjoitukset koirakoiden toiveiden mukaan ja yksilöllisesti ohjattuna! 
Tule mukaan touhuamaan positiivisesti ilman rankaisuja!”

Koirakoulutus Noora Heikkinen järjestää tämän kurssin ja kurssi kestää viisi kertaa. Meidän maalaiskoirat on niin vähän toisten koirien kanssa tekemisissä sekä vähän näkevät toisia koiria, mikä ilmenee sitten tuijotuksena sekä hermostumisena.

Nyt on ensimmäinen tunti kurssia takana ja vaikuttaa tämän perusteella hyvältä kurssilta. Ensimmäisellä tunnilla tehtiin siedättämistä ja vastaehdollistamista. Pääosin siis sitä samaa mitä itsekin teen, kun saan vain treenikaveria. Etäisyys tuntui jokaisella koirakolla olevan kunnossa, sillä räyhäämisiä en huomannut esiintyvän. Röllikin oli rauhallinen ja katseli toisia koiria rauhallisesti. Meillä oli Röllin kanssa oikein hauskaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *