Koirat-lehti

Lapset aina ostattavat uusia koiralehtiä kaupassa käydessä. Mikäs siinä, tuntuu niissä olevan paljon asiaa, tosin joskus vähän pintapuolisesti raapaistu jotain mielenkiintoista juttua. Jää vähän harmittamaan ettei saanut asiasta syvällisemmin tietoa, jonka olisi voinut ottaa vaikka käytäntöön.

Tänään kotiin oli kaupasta kannettu Koirat -lehti. Harmittavasti lehteä selatessani huomasin lehden olevan viimeinen numero, sillä lehden julkaiseminen on päätetty lopettaa. Laitan tähän kuitenkin mielenkiintoisia juttuja, jotka jäivät lehdestä mieleeni. Tosin näitä mainitseminen arvoisia juttuja oli paljonkin, mutta laitan nyt tähän muutaman.

Vahvista kontaktia -artikkelissa kerrottiin nimensä mukaisesti omistajan ja koiran keskinäisen vuorovaikutuksen eli kontaktin vahvistamisesta. Kosketuskontakti on minulle aika uusi asia. Yhdellä kertaa koirakoulussamme opettelimme käsikosketusta. En oikein tiennyt mitä hyötyä tästä olisi, mutta lehdessä kerrottiin, että kosketuskontaktista on apua ohitustilanteissa. Tällöin koira saa ohituksen ajaksi muuta mietittävää. Röllin kanssa olemme harjoitteleet ohitustilanteisiin ”viereen” -käskyn, jolloin Röllin kulkee sivullani ohitustilanteessa. Käsikosketuskin voisi kyllä olla hyvä. Tällöin ei tulisi ohikulkevaa koira tuijoteltua vaan kättäni. Meillä ei ole vain vielä kyllin vahva tämä käsikosketus. Sitä on harjoiteltu vain hiukan, kun on muistettu.

Berninpaimenkoira Brii oli Vahvista kontaktia -artikkelissa esiintyvänä koirana. Lopuksi mainittiin mielestäni mielenkiintoinen asia Briin koulutuksesta : puolivuotiaaksi asti Brii sai lähes kaiken ruoan omistajansa kädestä ja juuri kontaktikävelyn palkkiona. Tätä en ole ennen kuullut, että ruoka syötettäisiin pelkästään pennulle kädestä. Olisikohan tämä seuraavan pennun kanssa tehtävä juttu.

Näyttökuva 2014-7-21 kello 16.10.09

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *