Koiran syöttäminen kädestä

Koiran syöttämisestä kädestä kuulin, kun koirakouluttaja suositteli sitä minulle ja Röllille. Kuulemma koira tekee mielellään töitä ruokansa eteen. Näin olen sitten jo pidemmän aikaa syöttänyt Röllin kaiken ruoan kädestä ja olen huomannut kädestä syöttämisen edut. Olen yrittänyt lukea asiasta enemmän, mutta en ole kovin löytänyt tästä lisää tietoa. Tosin olen tainnut etsiä vain suomenkielisiä juttuja.

Kädestä syöttäminen vahvistaa omistajan ja koiran välistä suhdetta. Jos koira ei kiinnostu leluista eikä makupaloista eikä rapsutteluista palkaksi, niin palkkaaminen koiran ruoalla on palkitsevaa koiralle.

Kädestä syöttäminen auttaa koiraa keskittymään omistajaan. Omistaja kontrolloi koiran haluamaa ruokaa, jonka eteen koira tekee mielellään töitä omistajan kanssa. Kädestä syöttämällä saat koiran kaiken huomion.

Kädestä syöttäminen ei ole hankalaa. Laitan ruoan pussissa vyölaukun taskuun ja näin minulla on aina Röllin palkitsemiseen ruoka valmiina. Kulkiessamme missä vain, voin helposti palkita Rölliä nopeasti ja tehokkaasti. Hyvin häiriöllisissä tilanteissa pidän kyllä mukana myös Röllin lempiherkkua. Tällöin ei tahdo tavallinen ruoka motivoida tarpeeksi.

En enää tutki eläinkaupassa erilaisia herkullisia makupaloja vaan tavallinen ruoka riittää palkkaukseen, jolloin lompakkokin kiittää sekä kaapit eivät täyty kaikenlaisista koiran herkuista.

Näyttökuva 2014-7-21 kello 16.44.49

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *