Keskiviikon puuhailuja

Aamusella käytiin kaupungilla. Maaseutulenkki oli jo tehty aamulla varhain 🙂  Käytin molempia koiruuksia erikseen lenkillä sekä treenailtiin siedättämisen+vastaehdollistamisen parissa.

Kotosalla olen huomannut, että sheltti tarvitsee paljon alustatreeniä eli pysyisi joskus paikallaankin 🙂 Treenaan myös ilman alustaa. Treenitilanteita tulee vastaan ihan arjessa, kun esimerkiksi annan kissoille ruokaa, niin sheltti pysyisi paikallaan. Tai kun haen postia niin niin ei kiihdy kun ulko-ovi laitetaan kiinni. Imuroinnin kanssa sheltti oli aluksi ihan täpinöissä, mutta alustatreeni auttoi siihen myöskin sekä luopuminen. Ei välitä imurista enää mitään ja palkkaan kun makoilee alustalla. Rölli toki tekee treenit samalla, mutta Rölli on rauhallinen poika ja makoilee muutenkin.

Välissä annan vihjeen mennä alustalle (esimerkiksi juurikin postin haku tai oviharjoittelu/vieraiden tulo). Välissä odotan vain aivojen naksahtamista, että tarjoaa itse makuulla pysymistä (esimerkiksi juurikin kissojen ruoanlaiton yhteydessä). Itsehillintähän tuossa kehittyy. Mitä parempi palkka, sitä parempi motivaatio, mutta vaihtelen palkkausta myös tilanteen hankaluuden mukaan.

Hauska on nähdä, että sheltti paljon tarjoaa omaehtoista menemistä alustalle eli yhtäkkiä huomaan, että sieltä pedistä tai alustalta sheltti kuikuilee, että huomaako kukaan, että hän täällä hienosti loikoilee 🙂 Sitten pitää tietysti käydä viemässä hieman herkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *