Kävelytreeniä

Kävelytreeniä

A) Autossa hiljainen koira
B) Auton vieressä hiljainen koira
C) Auton vieressä katsekontakti
D) Kävellessä parkkipaikalla alkaa kiihtymään (pörinää)

Parkkipaikalla en siis päästä Rölliä heti haistelemaan, vaan palkkaan hienosta hihnakävelystä. Jos lähtee edistämään viereltäni niin pysähdyn ja odotan, että Rölli tulee vierelleni. Mietin, että pitäisikö parkkipaikalla kävellä niin kauan, että pärinäkin lakkaa. Eikös tuo pärinä ole merkki kiihtyneisyydestä.

No, päästin hajuille “haista” -vihjeellä 🙂 Annoin haistella yhdessä kohdassa ja kun paikka oli merkattu, niin jatkoimme matkaa hienossa hihnakävelyssä, jota palkkasin. Kävelimme yhdistetyllä auto- ja kävelytiellä, jolloin meillä oli tilaa ettei Rölli päässyt reunoihin. Intoa olisi ollut hajujen perään, mutta päästin vain hienon hihnakävelyn jälkeen. Hienoista kiihtymistä oli ilmassa, mutta ei niin pahaa kuin aiemmin. Onko tämä seurausta kastraatiosta vai ettei Rölli pääse kiihtymään, kun hajulta otetaan pois.

Tästä lähdimme kävelytielle, mikä onkin hieman hankalempi, kun kävelytien reunat hajuineen ovat niin liki. Itse kävelin reunan puolella ja Rölli keskemmällä tietä. Tämä toi hieman hankaluuksia, mutta ketään muita ei ollut liikenteessä. Tällöin päästin hajuille kummalle puolen kävelytietä vain.

Alun hässäkän jälkeen mielestäni Rölli alkoi rauhoittumaan ja homma alkoi ihan sujumaan. Mietinkin jo, että tässähän mulla on käsissä se mualiman paras palkka: hajut. Palkkasin hajuilla hienon hihnakävelyn sekä välissä katsekontaktista ja välissä otimme käsikosketusta. Ihan vaikutti Rölli innokas olemaan pienille tempuille, kun palkka oli sitä parasta.

Treeniähän tämä tarttee lisää ja että saisin Röllin kulkemaan lähempänä vieressäni niin emme olisi koskaan liikenteen vaarana leveällä kävelytyylillämme. En tiedä tykkäänkö vai enkö tykkää, mutta mitään räjähdystä ei nyt tullut. Kävelijöitä tuli vastaan, joita piti tuijottaa, mutta annoin tästä sitten palkan. Joskus niitä koiriakin tulee vastaan, mutta katsotaan sitten miten käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *