Johtajuutta

Korkein koira ei hallitse toisia koiria vaan olemassa olevia resursseja, joita koirat tavoittelevat. Tappelua syntyy kun taistellaan arvostetuista resursseista. Jokainenhan ei pidä samoja resursseja arvostettuina vaan resurssien arvo vaihtelee koiran mukaan. Omistajalla on nämä arvostetut resurssit hallussaan, jotka koira saavuttaa käyttäytymällä ihmisen toivomalla tavalla.  Omistajan käyttäessä fyysistä voimaa, koiran ja omistajan välinen vuorovaikutus huononee. Resursseilla tarkoitetaan mm. ruokaa (koiran tulee istua rauhassa ennen ruokakupille pääsyä), toinen koira (koiran tulee ottaa katsekontakti ennen toisen koiran luo pääsyä) eli koiran tavoittelemia asioita.

Huono käytös ei ole johtajuusongelma vaan käytöstä ei ole ehkä harjoiteltu tarpeeksi erilaisissa ympäristöissä. Koiralta ei voi vaatia mitään jos koiralle ei ole asiaa opetettu.

Ihmisen ja koiran välinen vuorovaikutus on ystävyyttä. Kohtele koiraasi kuin ystävääsi. Ethän alista ystävääsi, ethän lyö ystävääsi. Kohtele ystävääsi kunniottavasti. Ystäväsi elämä on käsissäsi. Olet ystävällesi tärkein asia elämässä. Arvosta ystävyyttänne.

Hanki tietoa koirasta ja koiran kouluttamisesta uusimmista koirakirjoista. Perehdy positiiviseen kouluttamiseen. Ota yhteyttä koirakouluttajaan, joka kouluttaa positiivisella menetelmällä. Älä vaadi liikoja vaan etene rauhallisesti, jolloin saavutat parhaat tulokset. Ota vastuu koirastasi ja koirasi kouluttamisesta. Älä jätä vastuuta koirallesi.

Näyttökuva 2014-8-21 kello 11.27.53

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *