Jäi eilen laittamatta…

Jäi eilen laittamatta…

En muista olenko tätä maininnut aiemmin, mutta Röllin kiihtyessä autosta poistuessa, olen ottanut seuraavanlaisen taktiikan :

Rölli saa luvan tulla autosta ulos, jolloin auton vieressä Rölli saa syödä makupalan. Tämän jälkeen pidän hihna löysällä, mutta ei koko pituudelta vaan enemmänkin kuljetaan mukavasti vierekkäin. Parkkeeraan yleensäkin kunnon parkkipaikalle, joten haistelu/merkkauspaikkoja ei ole. Kuljemme parkkipaikalla sopivan hetken, jolloin Rölli ei pääse haistelemaan eikä merkkailemaan. Kehun, kun Rölli kulkee mukavasti vierellä ja hiljennän tahtia, jos Rölli koittaa vetää. Kun hihna taas löystyy, niin kuljen taas normaalia vauhtia. Näin kuljemme hetkisen, kunnes pahin kiihtymys on ohi.

Lähestyessämme ruohikkoa/muuta merkkauspaikkaa kuljemme rauhallisesti. Jos Rölli vetää kohti merkkauspaikkaa, käännymme ympäri ja otamme uuden harjoituksen. Tällöin voin palkita tiheästi rauhallista kävelyä merkkauspaikalle tai sitten lähestymme ilman palkkausta rauhallisesti merkkauspaikkaa.

Olen miettinyt, että tässä tavassa kiertää parkkipaikalla on samaa juttua kuin juoksemisessakin ilman merkkausta/haistelua, että Rölli ei pääse vahvistamaan kiihtymyskäytöstään vaan rauhoittuu, kun minulla on ohjat ja joutuu tasaamaan kiihkeyttään. Meillä on huomattavasti vähentyneet merkkaussuttaamiset sekä merkkaushaukut. Haukkua ei oikeastaan ole enää tullut ollenkaan!

Tätä samaa olen tehnyt treenihallin parkkipaikallakin ja mielestäni tämä taktiikka on auttanut siinäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *