Ihmeellinen naksu

Tuntuu, että naksuttelemalla kaikki sujuu helpommin. Eilen kaupungilla ohitimme sakemannin, joka jäi omistajansa kanssa odottelemaan meidän tuloa kävelytien viereen.  Hieman jännitän näitä isoja koiria, jotka tien vierellä meitä tuijottavat. Omistaja hoki koirallensa koko ajan ”ei ei ei ei” ja hihna oli hirmu kireällä. Aloin naksuttelemaan Röllille heti kun Rölli näki sakemannin. Hienosti ohitimme koirakon, kun vain naksuttelin nopealla tahdilla ”naks-palkka-naks-palkka…”. Ainut pysähdys tuli, kun kädestä loppuivat makupalat ja jouduin niitä kiireellä kaivamaan taskusta lisää. Tällöin Rölli jää tuijottamaan toista koiraa. Tämä pitäisi ennakoida ja ensi kerralla kahmaista kunnon kourallinen makupaloja etteivät lopu kesken. Mutta hieno ohitus saatiin.

Tänään päivällä naksuttelin, kun täällä maaseudun rauhassa yhtäkkiä taaksemme ilmaantui kaksi kävelijää. Rölli ei kaupungin hälinässä reagoi toisiin kulkijoihin, mutta täällä on niin ihmeellistä, kun joku tulee vastaan, että Rölli saattaa haukahtaa. Heti vaan ”naks-palkka-naks-palkka…” nopealla tahdilla esiin, kun Rölli huomasi kävelijät ja hienosti kuljimme kävelijöiden edessä.  Muutama haukahdus tuli, mutta se nyt ei haittaa, kun olisi saattanut tulla haukkua enemmänkin. Kävelijöiden kulkiessa perässä Röllikin alkoi rauhoittumaan ja ei enää niin kiinnittänyt huomiota kulkijoihin vaan kulki vieressäni. Tilaisuuden tullen käännyimme sivutielle ja jatkoimme hetken päästä kävelijöiden perässä.

Kannattaa siis naksu olla aina mukana. Ja kannattaa naksua käyttää. Se on koiralle selkeä merkki, mitä tekee oikein ja selkeä merkki, että palkka on tulossa.

Näyttökuva 2014-9-12 kello 14.58.54

Kuvassa Rölli on etsimässä nakkipaloja metsässä.

2 thoughts on “Ihmeellinen naksu”

  1. Kiitos kommentistasi! 🙂 Naksu on kyllä hyvä, mutta ei mikään onnistumisen tae 🙂 Ensinhän naksun idea pitää koiralle opettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *