Hihnajuttuja

Hihnassa voivat koirat tervehtiä, sekin on vain opeteltava taito. Sehän on vallan hienoa, että toisia koiria voi tervehtiä lenkeillä ja yleensä koirat haistelevat toisiaan ja jatkavat matkaa. Kysytään vain lupa omistajalta, voiko koiraa tervehtiä. Tärkeää on, että hihnat eivät sotkeennu, joten omistajat kulkevat koiran perässä ja ovat tervehtimistilanteessa läsnä.

Joskus annetaan ohjeeksi pysähtyä, kun hihna kiristyy. Ja odotetaan, että koira löysää hihnan. Tämä on aika raskasta sekä omistajalle että koiralle. Usein olen nähnyt turhautuvan koiran näissä opetustuokioissa, joka sinkoilee hihnassa, vaikka välissä hihnaa löysääkin. Itse pidän BAT-hihnataidoista sekä opettaa mitä hihnan kiristyminen tarkoittaa sekä vahvistaa omistajan lähellä pysymistä sekä kontaktia. Myös energian purkamista ennen hihnakäytöksen opettelua. Tietyissä tilanteissa annan koiran vetää, esim. kun annan luvan mennä oravan luo (tällöin mennään vauhdilla) sekä kun jäljestämme rusakon hajuja. Rusakon hajujen perässä meneminen on Röllin lempihetki.

Mielestäni Jaana Pohjolalla, joka pitää Eläinkoulutusblogia, on hyviä mielipiteitä koirien hihnakäytöksestä ja miten opettaa koirille hihnakäytöstä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan blogiin. Kuukausimaksukaan ei ole iso.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *