Haukkuminen

Koiran haukkumista tulisi miettiä koiran tarvepohjaisesti. Miksi koira haukkuu? Onko se koiran mielestä hauskaa? Saako koira haukkumisella huomiota? Karkoittako koira haukkumisella jotain pelottavaa? Tulisi siis ottaa huomioon koiran tarpeet. Olisiko muuta tapaa tavoittaa koiran tarpeet kuin haukkumalla.

Tärkeätä on myös kunnon sosiaalistaminen. Koiran tulisi ajan kuluessa tavata erilaisia ihmisiä, erilaisia koiria ja saada tapaamisista positiivinen mielleyhtymä.

Jos koira sattuu haukkumaan, niin tulisi katsoa ettei koira haukkumisella saa tavoittamaansa. Esimerkiksi jos koira haukkuu leikin aikana, leikki loppuu.

Koira haukkuu yleensä omistajalleen, kun tahtoo jotain. Täytyisi keksiä jokin muu tapa, jonka avulla koira voisi vaatia huomiota kuin haukkumalla. Istumalla? Tassulla kuopaisemalla? Tätä haluttua uutta tapaa vahvistetaan antamalla palkaksi huomiota. Haukkumista ei enää vahvisteta antamalla huomiota. Kun näyttää, että koira saattaisi alkaa haukkumaan, annetaan äkkiä vihje, “istu” tms ja annetaan sitten huomiota palkaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *