Harjoittelut jatkuvat

Olen taas jatkanut yksinoloharjoituksia. Samalla olen huomannut todellisen rauhoittumisen ja näennäisen rauhoittumisen erot 🙂 Koiramaailma on kyllä sellainen, että aina tässä oppii ja varsinkin kantapään kautta. Samalla oppii suunnattomasti itsestään, kun näiden koirien kanssa on tekemisissä. Koirahan ei tee virheitä vaan se olen minä joka töpeksii. Ei auta kuin nielaista omat virheet ja ottaa opiksi pieleen menneistä tilanteista.

Taisin mainitakin että olen yhden huoneen tehnyt mukavaksi koirille, johon koirat jäävät yksinollessaan. Hyvilläni huomasin, että molemmat jäävät huoneeseen mielellään. Jätän joka kerta herkkuja huoneeseen (lattialle, sänkyyn sekä virikemattoon). Virikematto on todella ollut mahtava ostos, sillä matolla on niin paljon käyttöä ja koirat pitävät siitä. Matto on meillä melkeinpä päivittäin käytössä.

Yksinolossa ensimmäiset 30 minuuttia ovat koiralle ne hankalimmat, joten nämä ensimmäiset 30 minuuttia kannattaa työstää huolella ja tarkkaan, että koira ei stressaa ja nauttii yksinolosta. Harjoittelen nyt iltaisin, kun koirat ovat väsyneitä päivän toiminnoista, joten ovat muutenkin suhteellisen rentoutuneita jo valmiiksi.

Pitäisi lisätä jokin sana vielä harjoituksiin jossain vaiheessa, että koirat tietävät, että olen lähdössä enkä ota koiria mukaan. Tämän olen huomannut, että en ole ollut selkeä koirille, että lähtevätkö ne mukaan vai ei. Toki portin taakse laittaminen kertoo myös koiralle, että eivät ole mukaan tulossa. Siksikin paikasta portin takana pitäisi saada koirille miellyttävä heti harjoituksien aluksi eikä stressiä aiheuttava.

Onneksi näitä eroahdistus/yksinolo-kirjoja on saatavilla, joiden avulla voi onnistua sekä kirjan neuvot antavat vinkkejä myös arkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *