Eroahdistus

Malena DeMartinilla, joka on kirjoittanut koirien eroahdistuksesta kirjan Treating Separation Anxiety In Dogs, on myös oma sivusto. Sivustolta löytyy mm. tietoa eroahdistuksesta ja sen hoidosta sekä jopa etäapua.

Eroahdistusta on mm. koirilla, joilla on taipumusta hermostumiseen. Koirilla, joilla on jokin pelottava kokemus, kun ovat jääneet yksin. Muutto, uudelleen sijoitus, muutokset perhetilanteessa, pitkäaikaiset ja jatkuvat yksinolot voivat aiheuttaa eroahdistusta.

Koira on yksinkertaisesti kauhistunut jäädessään yksin kotiin. Eroahdistusongelma pahenee ajan mittaan, jos tilannetta ei oteta koulutuksen kautta haltuun. Koira ei totu yksinoloon ajan kuluessa vaan on paniikissa ja peloissaan päivittäin. Seurauksena tästä on päivittäistä stressiä sekä koira seurailee jatkuvasti omistajaansa, milloin joutuu taas jäämään yksin.

Haukkuminen yksin ollessa on seurausta ahdistuksesta ja paniikista. Haukkumiseen ei auta kuin eroahdistuksen ja paniikin poistaminen. Koiran helliminen ja hemmottelu eivät aiheuta eroahdistusta. Koiran voi siis huoletta antaa nukkua omistajan sängyssä ja ottaa mukaan käydessä asioilla. Jos koiralla on eroahdistusta, niin edes näinä hetkinä, kun koira nukkuu omistajan sängyssä tai on mukana asioilla, koira tuntee helpotusta ja rauhaa päivittäisen eroahdistusstressin sijasta.

Eroahdistukseen auttaa vain kouluttaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *