Bones would rain from the sky

Luin juuri loppuun Suzanne Clothierin kirjan nimeltä Bones would rain from the sky. Suzanne on koiran kouluttaja, luennoitsija ja kirjailija. Tällä kirjallaan Suzanne haluaa antaa lukijalle paremman suhteen koiransa kanssa sekä auttaa ymmärtämään maailmaa koiran näkökulmasta. Eläimet antavat niin paljon omistajalleen, myös mahdollisuuden tutustua itseensä. Vuorovaikutus eläimen kanssa tekee meistä inhimillisempiä.

Kirjassa Suzanne kertoo mm. tapauksista, joita hänen koirakouluttajaurallaan on tullut vastaan sekä myös omista tapahtumistaan eläinten kanssa. Monet omistajien ongelmat koiriensa kanssa johtuvat siitä, että koiraa ei osata lukea eikä näin ollen ymmärretä mitä koira käytöksellään kertoo ennen kuin käytös on jo aggressiivista tai muuten tuhoisaa. Myös omistaja omalla käytöksellään ja eleillään pystyy koiraa auttamaan käyttäytymään paremmin eri tilanteissa.

Koiran ollessa ihmisen paras ystävä, kirjassa ihmetellään mitä kaikkea ikävää ihminen parhaalle ystävälleen tekeekään. On sähköpantaa, vesisuihkuja, kuristuskaulaimia, tms mitä parhaan ystävän kanssa ei todellakaan tarvita. Kirja herättelee omistajaa miettimään, että koira on tunteva olento ja väkivalta ei todellakaan kuulu koiran koulutukseen.

Mielestäni todellakin lukemisen arvoinen kirja. Mukavakin luettava, sillä kirjassa painotetaan positiivista vahvistamista, joten mukava lukea kirjoittajan ajatuksia.

Näyttökuva 2016-08-26 kello 20.09.44

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *