9.8.2014 Metsälenkki

Kävin pitkästä aikaa Röllin kanssa metsässä lenkillä, kun aamulla oli pitkästä aikaa hieman viileämpi ilma. Nykyään pidän Rölliä pitkässä liinassa (15 m), sillä irtipitohan on kielletty sekä Rölli on muutaman kerran lähtenyt pupun perään tai hajun perään ja jäänyt sille tielleen. Nyt ei enää tulee sitten vahvistettua näitä taipumuksia.

Pitkässä liinassa kulkiessa vahvistan lähelläpysymistä sekä katsekontakteja makupaloin. Lenkin alussa tuntui, että Rölli ei tarjoa katsekontaktia tai lähelläoloa lainkaan, mutta ilokseni lenkin jatkuessa Rölli tarjosikin katsekontaktia useammankin kerran sekä pysytteli lähistöllä. Tarkkailen siis Rölliä koko ajan, jotta saan palkattua hyvän käytöksen.

Pitkällä liinalla on myös tarkoitus, että Rölli oppisi pysymään lähempänä omistajaa. Pidän siis liinasta kiinni koko ajan. Jos liina kiristyy niin toimin kuten hihnakävelyillä, että pysähdyn ja Röllin kääntyessä minua katsomaan, kehun ja palkkaan.  Mielestäni Rölli saa 15 m säteellä otettua energioitansa irti kuten täysin irtiolossakin. Olen pitänyt pitkää linaa hyvänä apuvälineenä. Tosin en tiedä, tulenko koskaan pitämään Rölliä ilman pitkää liinaa kokonaan irti, sillä en usko saavani saalis- ja riistaviettistä koiraa kuuntelemaan luoksetulokäskyä pupua tai hajua jahdatessa. Piha pitäisi aidata niin Rölli saisi siellä rellestää vapaana.

Näyttökuva 2014-8-9 kello 19.33.09

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *