Pienryhmätreeniä

Pienryhmätreenipäivä oli tänään. Treeneissä oli uusia koirakoita. Hieman jännitin kuinka Rölli hermostuu uusista koirakoista, mutta oikein mukavasti meni treenit. Välissä haukahteli, mutta ei sen kummempaa haukkumista.

Aloitimme treenit taas koiran omistajan treeneillä eli laitoimme kouluttajan huutojen mukaisesti makupaloja kahdelle eri lautaselle. Eli ensin käsky -> naksautus -> makupala lautaselle.

Tämän jälkeen harjoittelimme paikallaoloa joko maaten tai istuen. Röllin laitoin istumaan. Sitten palkkasin meille sopivin väliajoin. Seuraavaksi paikallaoloharjoituksiin lisäsimme hieman haastetta. Koiran omistaja saattoi heiluttaa makupalakättä koiran kuonon edessä tai kouluttaja. Koska emme ole ennen tämmöistä harjoitusta Röllin kanssa tehneet, niin heiluttelin itse makupalaa Röllin kuonon edessä. Hienosti Rölli pysyi paikallaan. Jos koira nousi paikallaolosta niin makupalakäsikin pysähtyi. Koiran tulisi sitten ymmärtää itse mennä paikallaoloasentoon takaisin ja makupalakäsi alkaisi taas heilumaan. Hieman saman tyyppinen idea kuin koiran tahtoessa ovesta pihalle. Koiran tulee istua ennen oven aukaisua. Jos koiran pylly nousee kun ovi aukeaa, niin ovi sulkeutuu. Koiran istuessa jälleen, ovi taas aukeaa.

Lisäksi teimme käsikontaktiharjoituksia. Ensin katsoimme kauanko koira pitää kuonoaan kädessä. Rölli pitää sen puoli sekuntia. Tätä aikaa alamme nyt työstämään pidemmäksi eli sekunniksi. Tämä tuli ihan kotitehtäväksi seuraavalle kerralle.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *