25.8.2014 Ohituskurssin toinen kerta

Toisen koirakoulun ohituskurssin harjoituksilla jatkettiin tänään. Tunnin aluksi keskustelimme koiriemme tavoista ja ongelmista ja saimme joitain ratkaisuja, mitä voisimme kokeilla erilaisissa hankalissa tilanteissa. Minun pitäisi kuulemma autosta tullessa heti käskyttää Rölliä kunnes Rölli alkaa olla rauhoittunut. Kokeillaan tätä heti huomenissa kaupunkilenkillä.

Keskustelun jälkeen aloimmekin ohitusharjoituksiin. Jos ohitus tuntui hankalalta, niin siirryimme kauemmas ohitettavasta koirakosta. Kesken ohituksen myös pysähdyimme ja laitoimme koirat istumaan, jonka jälkeen jatkoimme taas ohitusta.

Harjoittelimme myös ”jätä” -käskyä makulautasella, johon koira ei saisi koskea. Sekä viimeksi opettelemaamme ”jää” -käskyä, jolloin koira seuraa omistajaa omistajan takana. Rölli alkoi olla tässä vaiheessa jo aika väsynyt, että meillä ei oikein harjoitukset enää sujuneet.

Saimme myös neuvoja, että lenkkeillessä tulisi harjoitella koiran kanssa paljon enemmän. Koiran kanssa tulisi lenkkien aikana ottaa kontaktia sekä käskyttää koiraa. Koiraohituksissa koiraa pitäisi komentaa reippaammin sekä jo vaatia seuraamista eri tilanteissa aloittaen tietenkin helpoimmista ohitettavista kuten toiset ihmiset, pyöräilijät tms. Mietin, että seuraamista voisin kyllä ottaa eri häiriötekijöiden alla, sillä lähinnä olen seurauttanut harjoituksen vuoksi tyhjillä kävelyteillä. Seuraamista pitäisi harjoittaa tehden erilaisia kaarroksia ja mutkia. Kontaktia lenkkeillessä olen kyllä Rölliin hakenut tai siis odottanut, että Rölli ottaa minuun kontaktin ja tehty näin olleen erilaisia kontaktiharjoituksia.

En kyllä muista kaikkia näitä harjoituksia mitä pitäisi tehdä. Niitä alkaa olla jo melkoinen määrä näitä erilaisia harjoituksia, mitä on kehotettu harjoittelemaan. Pitäisi ihan lista laittaa seinään ja ruksia mitä nyt on tullut harjoiteltua. Kuulemma koiraa pitää lenkeillä harjoittaa läpi koiran elämän. Vain metsässä voi lenkkeillä rauhallisemmin mielin. Näinköhän on. Jää nähtäväksi. Metsässähän tuleekin vastaan pupuja, hirviä ja muita metsän eläviä, joita Rölli tykkää jahdata.

Ensi kerralla tuleekin kaksi koirakkoa lisää ohitusharjoituksiin. Taitaa Röllillä sitten olla kipinät pöksyissä, sillä yleensä Rölli hermostuu, kun tuttuun porukkaan tuleekin uusia koirakoita. Harjoittelemme kuulemma myöskin maahanmenoa.

Tänään kaupunkikävelyn alussa Rölli oli melkoisen kiihtynyt, että tuntui ettei ollakaan edistytty mihinkään suuntaan. Takapakit saa kyllä mielen hetkellisesti matalaksi. Toivottavasti vain hetkellisesti.

Näyttökuva 2014-8-25 kello 21.13.26

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *