Maalaiskoira Sallassa

Lomaillaan Sallassa viikon verran. Satuttiin vuokraamaan mökki, jonka molemmin puolin on koiria. Pystykorva haukkuu hihnassa toisella puolella ja toisella puolella on koira häkissä. Ääntä siis riittää.

Tässä hälinässä huomaa kuinka hiljaisuudessa Rölli elää. Meillä kotona ei ole naapureita kyljessä. Harvemmin kuuluu kotipihalla naapureiden ääniä. Näin ollen Rölli oli aluksi levoton mökillä. Pihalle lähdettiin jännittyneenä kuuntelemaan haukkuvien koirien ääniä. Sisällä Rölli päivysti ikkunassa häkkikoiraa. Jokaista ääntä piti sisällä alkaa kuulostelemaan.

Päivien kuluessa alkoi Rölli rauhoittumaan. Lomaviikko mökkeillessä oli hyvää harjoitusta Röllille, että rauhoittua voi vieraassakin paikassa. Kyllähän Rölli olisi toisenlainen koira, jos asuisimme enemmän hälinässä. Rölli olisi tällöin tottunut kaikenlaiseen hyörinään päivittäin.

Täytyy siis muistaa Röllin lähtökohdat, kun Röllin kanssa liikkuu erilaisissa paikoissa ja koulutuksissa. Ei vaadi liikoja vaan muistuttelee itseänsä, että pienin askelin on paras edetä ja ottaa takapakkiakin välillä. Ei se ole niin tarkkaa ja vaativaa tämä elämä. En vaadi itseltänikään liikoja enkä kykene koskaan kaikkeen mihin haluaisin niin antaa koirankin olla koira.

 

Näyttökuva 2014-7-22 kello 20.41.11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *