19.8.2014 Onnistu koirasi koulutuksessa

Tulipahan luettua kokonaan tuo Tommy Wirenin kirja ” Onnistu koirasi koulutuksessa”. Hyvä kirjahan tämä on, täynnä asiaa kannesta loppuun. Asiaa on vain niin paljon, että kirjassa käydyistä asioista olisi voinut jokaisesta kirjoittaa oman kirjan. Tällöin olisi saanut asioista enemmän tietoa. Tämä kirja on todella lukemisen arvoinen. On jotain mistä aloittaa, kun haluaa koiraansa kouluttaa oikealla tavalla. Toivottavasti Tommy Wiren kirjoittaa vielä lisää koirakirjoja. Pitäisi hankkia tämä kirja omaan kirjahyllyyn ja palata uudestaan kertaamaan kirjan asioita. Nyt olin kirjan lainannut kirjastosta.

Pidin kirjassa paljon Tommyn asenteesta koiriin ja kouluttamiseen, että ei ole olemassa ongelmakoiria. Tommy on koirien puolella, sillä koirien käytös on omistajastaan riippuvaa. Jos et osaa koiraa kouluttaa, se ei ole koiran vika. Jos koira käyttäytyy ”huonosti”, se on omistajan vika. Omistaja voi katsoa peiliin, jos koira on tottelematon.  Koira elää arvottamatta omaa elämäänsä. Omistaja arvottaa koiran elämän, onko koiran käytös hyvää vai huonoa. Omistajan täytyy myös tuntea koiransa rotuominaisuudet, sillä usein ihmisen kokemat käytöshäiriöt ovatkin koirien rotuominaisuuksia.

Tommy vaatii koirille peruskäytösten kouluttamista, joita ovat lähellä pysyminen, rauhoittuminen, luopuminen ja kohdetyöskentely. Näiden asioiden oppimisen jälkeen, koira on valmis oppimaan muita uusia käytöksiä. Peruskäytösten kouluttamiseen on kirjassa yksityiskohtaiset neuvot sekä kuinka paljon omistajan tulisi päivässä näitä peruskäytöksiä harjoittaa. Ensin harjoitellaan kotona ja kun harjoitukset sujuvat hyvin, siirrytään koiran kanssa eri ympäristöihin harjoittelemaan.

Kirjan loppupuolella esitellään koiria, joiden käyttäytymisessä oli korjattavaa. Tällöin kerrotaan kuinka tilanteeseen oli ajauduttu sekä mitä oli tehty tilanteen korjaamiseksi. Nämä olivat surullisen ihastuttavia tapauksia, kuinka ongelmat saatiin korjattua ammattitaitoisen kouluttajan avulla. Tapauksissa huomataan kuinka huonosti omistajat ymmärtävät koiraansa ja mitä ikäviä keinoja saatetaan käyttää ongelman korjaamiseksi, kun ei kysytä apua tilanteeseen ajoissa tai neuvoja otetaan vastaan keltä vain. Kuinka paljon ja pahasti koira saattaakaan kärsiä omistajiensa käsissä. Ottaessamme koiran meillä on vastuu koiraa kunniottavasta koulutuksesta sekä antaa koiralle onnellinen elämä.

Näyttökuva 2014-8-19 kello 22.06.07

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *